seo online marketing logo

Websites on-the-go

Benthe Kuijpers
Benthe Kuijpers
20 november 2012

We zijn tegenwoordig steeds drukker en hebben minder tijd om thuis achter de computer websites te bezoeken. Ook ik merk dat ik vaak onderweg, op het station of in de trein niet alleen apps gebruik, maar ook veel websites bezoek.

De groei van webverkeer vanaf smartphones slaat drie keer in de rondte. Het belang van een goede website, ook voor mobiele weergave, wordt daardoor ook steeds groter. Zorg er daarom voor dat je bent voorbereid op nog veel meer mobiele bezoekers in de toekomst met een mobiele website!

Mobiele weergave

Een mobiele website is een website die geoptimaliseerd is voor mobiele weergave. Wat houdt dat in? Je kent het wel: vaak als je een website bezoekt met je smartphone, moet je veel zoomen en scrollen om de informatie te vinden die je zoekt. Vaak verspringt alles weer wanneer je naar een andere pagina klikt. Het laden kan soms ook lang duren, waardoor je misschien al weer hebt weg geklikt.

Een mobiele website zorgt ervoor dat je bezoeker niet hoeft in te zoomen. Je ziet veel informatie in één oogopslag: duidelijk leesbare tekst en een menu wat je ook met dikke duimen prima kan bedienen. Een mobiele website bevat vaak wat minder afbeeldingen en laadt daardoor een stuk sneller. Het gebruikersgemak van een app dus, maar dan zonder dat je iets hoeft te downloaden.

Wilt u ook een kleine scherm met grote kansen?

Bij SEO Online Marketing heb je je mobiele website al binnen 48 uur online. Uiteraard met zoekmachine optimalisatie speciaal voor mobiel zoekverkeer, om ook lokaal vindbaar te zijn. De url 'www.jouwwebsite.nl' wordt op een smartphone automatisch 'm.jouwwebsite.nl' doordat je smartphone herkent dat er een mobiele versie van de website beschikbaar is.

Leuk extraatje: je kunt je telefoonnummer integreren in de website, waardoor je bezoekers met een druk op de 'Bel nu'-knop gelijk kunnen bellen. Integratie van Google Maps is ook mogelijk, waarmee bezoekers meteen een routebeschrijving naar je adres kunnen krijgen. Alleen maar voordelen dus! Meer informatie vind je op www.seoonlinemarketing.nl/mobile-websites.

Benthe Kuipers
Junior Online Marketeer
b.kuijpers@seoonlinemarketing.nl

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram