seo online marketing logo
linkbuilding anno 2024

Linkbuilding anno 2024

Yorick Zandee
Yorick Zandee
15 januari 2024

7 tips voor linkbuilding

Linkbuilding is nog steeds een belangrijk onderdeel van elk SEO traject. Maar hoe haal je tegenwoordig meer uit je linkbuilding? Hieronder 7 tips voor linkbuilding anno 2024.

Waardevolle content

Het creëren van content die informatief, boeiend en waardevol is, dient als een soort magneet voor natuurlijke backlinks van andere (vaak) kwalitatieve websites. Kwaliteitsinhoud trekt vaak op natuurlijke wijze links aan, omdat andere sites ernaar verwijzen en citeren.

Bloggen

Het bijdragen van goed gemaakte artikelen aan websites met hoge autoriteit binnen jouw branche draagt ​​niet alleen bij aan het vestigen van uw expertise, maar stelt je natuurlijk ook in staat links naar je eigen site op te nemen, waardoor het linkprofiel wordt verbeterd.

Netwerken

Actief contact opnemen met influencers, bloggers en website-eigenaren in jouw niche kan relaties bevorderen die kunnen leiden tot mogelijkheden voor het opbouwen van links, zoals samenwerkingen, partnerschappen of gastposts.

'Kapotte links'

Het identificeren van 'kapotte' links op andere websites biedt de mogelijkheid om jouw inhoud ter vervanging aan te bieden, wat een win-winsituatie oplevert; door website-eigenaren te helpen gebroken links te herstellen en tegelijkertijd een nieuwe link voor jouw website te verkrijgen.

Social media

Het delen van inhoud op verschillende sociale mediaplatforms vergroot niet alleen de zichtbaarheid ervan, maar moedigt ook anderen aan om te linken naar jouw website, waardoor het linkprofiel van jouw website ook weer wordt verbeterd.

Actief online

Door actief deel te nemen aan relevante online forums, discussieborden en branche gerelateerde community's kun je waardevolle inzichten en informatie bijdragen, terwijl je af en toe(!) linkt naar eigen inhoud wanneer dit waarde toevoegt aan het gesprek.

De concurrent

Het analyseren van de backlinkprofielen van concurrenten kan potentiële mogelijkheden voor het opbouwen van links aan het licht brengen, waardoor je succesvolle strategieën kunt repliceren of hiaten in jouw eigen aanpak kunt identificeren.

Gerelateerde onderwerpen:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram