seo online marketing logo
10 vragen én antwoorden over on-page SEO

10 vragen én antwoorden over on-page SEO

Yorick Zandee
Yorick Zandee
6 februari 2024

Waarom zijn metatags belangrijk bij SEO?

Metatags, zoals title-tags en metabeschrijvingen, vertellen zoekmachines en gebruikers waar je pagina over gaat. Wanneer je deze optimaliseert, vergroot je de kans dat meer mensen op uw pagina klikken in de zoekresultaten. Optimaliseren is in dit geval het verleiden van gebruikers om je pagina aan te klikken in de zoekmachine.

Hoe helpen headertags bij SEO?

Headertags (H1 tot H6) ordenen je inhoud, waardoor het voor mensen én zoekmachines gemakkelijker te begrijpen is. Goed gestructureerde headers verbeteren de gebruikerservaring en helpen zoekmachines de lay-out van je webteksten te begrijpen.

Waarom is zoekwoordoptimalisatie belangrijk?

Zoekwoordoptimalisatie betekent dat belangrijke woorden strategisch in titels, kopteksten en inhoud worden geplaatst. Dit helpt zoekmachines erachter te komen waar je webpagina over gaat, waardoor de kans groter wordt dat deze wordt weergegeven bij relevante zoekopdrachten.

Wat is de betekenis van de URL-structuur?

Een duidelijke en beschrijvende URL maakt het voor gebruikers en zoekmachines gemakkelijker om te weten waar je website over gaat. Korte, relevante URL’s met trefwoorden kunnen je ranking verbeteren.

Welke invloed heeft beeldoptimalisatie op SEO?

Door afbeeldingen met goede bestandsnamen, alternatieve tekst en gecomprimeerde formaten te optimaliseren, laadt je website sneller. Dit verbetert de gebruikerservaring, toegankelijkheid en dus mogelijk rankings in zoekmachines.

Waarom is de kwaliteit van de inhoud belangrijk voor SEO?

Relevante inhoud van hoge kwaliteit voldoet niet alleen aan de behoeften van gebruikers, maar trekt ook natuurlijke backlinks en sociale shares aan, waardoor je ranking in zoekmachines wordt verbeterd.

Hoe kunnen interne links SEO helpen?

Interne links verspreiden 'link juice', creëren inhoudsstructuur en leiden gebruikers naar gerelateerde informatie op je website. Zo verbeteren interne links de gebruikerservaring en helpen zoekmachines de structuur van je website te begrijpen.

Waarom is mobiele responsiviteit belangrijk voor SEO?

Steeds meer mensen gebruiken mobiele apparaten en Google geeft de voorkeur aan mobielvriendelijke websites. Mobiel responsief zijn zorgt voor een betere gebruikerservaring en een hogere ranking in zoekmachines.

Welke invloed hebben de laadtijden van webpagina’s op SEO?

Snellere laadtijden van pagina's verbeteren de gebruikerservaring en hebben een positieve invloed op de rankings van zoekmachines. Door o.a. afbeeldingen te optimaliseren, browsercaching te gebruiken en onnodige scripts te minimaliseren, kun je je website pagina's sneller maken.

Waarom is het belangrijk om je inhoud regelmatig bij te werken voor SEO?

Nieuwe inhoud geeft aan zoekmachines aan dat je website actief en relevant is. Regelmatige updates en het aanpakken van verouderd materiaal kunnen je ranking in zoekmachines aanzienlijk verbeteren.

Gerelateerde onderwerpen:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram