Meer bezoekers op je blog met Google Authorship

Een blog is een perfecte manier om met regelmaat verse content op je website te plaatsen. Het zorgt ervoor dat je website levendig blijft en mensen hebben zo een reden om later nog eens naar je website terug te keren. Verder vinden zoekmachines verse, unieke content erg belangrijk en heb je bij elk blogbericht weer kans om wat belangrijke zoekwoorden toe te voegen. Het schrijven van deze blogs wordt door Google nu beloond door middel van Google Authorship. Zorg ervoor dat je die kans grijpt, want het kan een grote boost aan het aantal websitebezoekers geven!

Wat is Google Authorship?

Google Authorship is een manier om je persoonlijke Google+ account (helaas geldt dit niet voor een bedrijfspagina) te koppelen aan je content. Content die is geautoriseerd door Google zal in de zoekresultaten vertoond worden met een foto van de auteur ernaast. Dit zorgt ervoor dat het meer opvalt en aantrekkelijker wordt om op te klikken. Daarnaast wordt geautoriseerde content hoger weergegeven in de zoekresultaten. Genoeg reden dus om je te laten autoriseren!

Hoe werkt het?

Google Autorship werkt niet erg ingewikkeld. Allereerst voeg je een speciale code aan je content toe en vervolgens link je terug naar de pagina of het artikel op je Google+ account. Heb je dit gedaan dan zal het een paar weken duren voor je bent geautoriseerd. Hier vind je de precieze stappen die je moet ondernemen. Vervolgens is het een goed idee om veel actief te zijn op Google+, dat heeft namelijk positieve invloed op je positie in de zoekresultaten.

Veel succes!

Marit Vervaart

Sinds januari 2014 ben ik Online Marketing Specialist bij SEO Online Marketing. Wat ik zo leuk vind aan online marketing? Je analyseert, gebruikt je creativiteit en moet constant inspelen op de snel veranderende online wereld. Uitdagend en afwisselend dus, precies waar ik van hou! Neem gerust contact met mij op via m.vervaart@seoonlinemarketing.nl of voeg me toe op .