seo online marketing logo

SEO landingspagina's maken is een manier die je toe kunt passen om beter gevonden te worden. Hiermee speel je in op de behoefte van je potentiële klant - want wat zoekt hij of zij nou eigenlijk? In deze blog leggen we je uit hoe je in een paar handige stappen zelf aan de slag kunt met SEO landingspagina's.

Wat is een landingspagina?

Een landingspagina is een webpagina waarop bezoekers binnenkomen nadat ze een zoekopdracht hebben ingevoerd in een zoekmachine. Omdat Google altijd bekijkt welke pagina het beste bij de zoekvraag van de gebruiker past, zoekt ze hier het beste antwoord bij. Landingspagina's richt je hier specifiek op in, en op deze manier kunnen mensen je makkelijker en beter vinden. Je kunt landingspagina’s ook gebruiken als doelpagina voor je Google Ads advertenties (SEA). Een super nuttige tool als het aankomt op zoekmachine optimalisatie dus!

SEO landingspagina met zoekwoorden

Het belangrijkste onderdeel van een landingspagina zijn zoekwoorden, dit noemen we ook wel keywords. Dit zijn de termen die mensen zoeken in Google, en dus ook precies de woorden waarop jij graag gevonden wilt worden. Welke woorden dit in jouw geval zijn, kun je uitzoeken door middel van een zoekwoordenonderzoek. Hiervoor kun je de Google Zoekwoordplanner gebruiken, maar kijk bijvoorbeeld ook eens wat voor suggesties de zoekmachine onderaan de resultatenpagina geeft wanneer je jouw product of dienst intikt.

Maak hierna een selectie van de voor jou relevante keywords voor je SEO landingspagina. Kies ook voor synoniemen en gerelateerde termen en schrijf je tekst. Let er altijd wel op dat je geen pagina maakt met alleen maar geforceerde zoekwoorden erop. Dat wordt ook wel keywordspam genoemd, en dat bestraft Google juist. 

De puntjes op de i

Om je landingspagina succesvol te maken, mag je naast de tekstuele inhoud van je pagina ook een aantal andere dingen niet vergeten. Denk aan het gebruik van je hoofd keyword in de titel, tussenkopjes (headings), meta data en de alt-tekst van de afbeelding. Die zijn zeker net zo belangrijk als wat de bezoeker op de landingspagina te lezen krijgt.

Geen landingspagina zonder monitoren

Hoera, je landingspagina staat online! Maar hoe moet je nu verder? Ze zeggen weleens niets is zo veranderlijk als het weer, maar hetzelfde geldt voor de zoekresultaten in Google. Om te zorgen dat je pagina goed scoort en dat ook blijft doen, is monitoring dan ook super belangrijk. Zo kun je zien hoe je presteert, waar je nog kunt verbeteren maar ook bijvoorbeeld wat de concurrentie doet en welke andere zoekwoord mogelijkheden er nog bijgekomen zijn. Want met de tijd veranderen behoeften van zoekende klanten natuurlijk ook. 

Je kunt de resultaten van je SEO landingspagina op verschillende manieren in de gaten houden. Je kunt in Google zelf kijken op welke positie je beland bent, maar helaas is dit eigenlijk nooit betrouwbare informatie als je het vanaf je eigen computer en je eigen account doet. Dit in verband met je zoekgeschiedenis, die onthoudt Google namelijk ook. Je kunt dan ook het beste gebruik maken van onafhankelijke SEO Software. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, en je kunt er heel veel profijt uit halen.

Heel veel succes met het maken van je SEO landingspagina's! Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. 

SEO copywriting, ook wel SEO tekstschrijven genoemd, is het schrijven van vlotte website teksten die voor zowel zoekmachines als websitebezoekers begrijpelijk zijn en aanzetten tot actie. Deze voor zoekmachine geoptimaliseerde webteksten worden vaak geschreven door een SEO copywriter. Echter kun je natuurlijk ook zelf aan de slag met SEO copywriting.

SEO copywriting begint met een zoekwoorden onderzoek

Voordat je begint met SEO copywriting is het handig om te weten waarover je tekst moet gaan en welke woorden je terug moet laten komen. Dat alles begint met een goed zoekwoorden onderzoek. Met dit onderzoek krijg je in beeld waar jouw doelgroep naar op zoek is en kun je gericht aan de slag met SEO technieken. Een gedegen zoekwoord analyse is de basis voor een website en zoekmachine optimalisatie. Het geeft inzicht waar de kansen liggen en hoe je je doelgroep beter kunt bereiken.

Weet jij precies met welke woorden jouw doelgroep zoekt naar jouw product of dienst? De zoektermen die ingevoerd worden in zoekmachines als Google noemen we zoekwoorden of keywords. Door deze woorden slim in te zetten, zorg je ervoor dat je website beter gevonden wordt.

Aan de slag met SEO teksten schrijven

Als je eenmaal weet waar jouw klant naar op zoek is, kun je aan de slag om deze zoektermen te verwerken in een wervelende tekst. Let wel op: het is niet zo dat je de zoekwoorden nu lukraak op je website moet gaan vermelden. Sterker nog: een verkeerd gebruik van zoekwoorden, bijvoorbeeld te veel herhaling, kan zelfs averechts effect hebben.

Voorkom keywordspam

Voorkom dat een zoekwoord te veel en geforceerd gebruikt wordt. Je hebt ze vast wel eens gezien, websites met teksten waarin een woord zo vaak herhaald wordt dat een tekst niet lekker leest. Doe dit vooral niet. Het geforceerd gebruiken van keywords wordt ook wel keywordspam genoemd. Dit fenomeen wil je voorkomen: Google rekent je hier namelijk gewoon op af. Het is dus vooral belangrijk dat je de zoekwoorden in de content van je website verwerkt zonder dat je afbreuk doet aan de kwaliteit van wat er eigenlijk staat.

Balans vinden

Het vinden van de balans tussen het gebruik van zoekwoorden en een functionele tekst schrijven is cruciaal voor SEO copywriting. De manier hoe wij te werk gaan is vaak zo:

SEO webteksten laten schrijven?

Is het schrijven van teksten niet jouw ding of besteed je SEO copywriting liever uit? Dat kan! Wij schrijven al jaren professionele webteksten voor diverse bedrijven en organisaties. En dat we dat aardig kunnen, bewijst deze pagina wel. Je bent hier niet voor niks beland?

Vraag nu vrijblijvend een SEO offerte aan.

Ben jij ondernemer en wil je zelf aan de slag met SEO? Dan raad ik je aan deze SEO checklist goed te bestuderen. Met het combineren van deze SEO checklist en het gebruik van onze SEO Software maak je super snel de juiste stappen voor een succesvolle SEO strategie.

Hoe gebruik je deze SEO checklist?

Deze SEO checklist kun je het beste vergelijken met een recept voor bijvoorbeeld een appeltaart. Het is een leidraad waarbij je zelf mag en kan variëren. Zo smaakt iedere appeltaart net even wat anders. Het is een eenvoudig opsomming van ingrediënten, in dit geval SEO ingrediënten, die samen een heerlijk gerecht vormen, in dit geval een SEO strategie.

Stap 1: Zoekwoorden onderzoek

Dus jij wilt meer bezoekers op je website. Dan moet je zorgen dat je antwoorden en oplossingen geeft op de vragen die jouw doelgroep stelt in Google. Je kunt hier achter komen door een zoekwoorden onderzoek te doen, dit kun je o.a. doen met de Keywordplanner van Google. Google toont hier zoekopdrachten uit de geschiedenis en ook wat het zoekvolume hiervan was. Maak in Excel een overzicht en groepeer de zoekwoorden op relevantie. Begin alvast eens met het schrijven van SEO webteksten.

Stap 2: Website

In deze SEO checklist ga ik er vanuit dat je al een SEO geoptimaliseerde website hebt. Of in ieder geval een website die SEO te optimaliseren is.

Stap 3: On-page SEO check

Met onze SEO Checker heb je per pagina direct inzicht wat er beter kan om de SEO van je website te verbeteren. Natuurlijk kun je dit zelf ook controleren doormiddel van diverse andere online SEO tools. Let in grote lijnen op gebruik van headings, vul meta tags in en maak gebruik van structured data. Optimaliseer je afbeeldingen en zorg voor een goeie structuur en schone url’s.

Stap 4: SEO landingspagina’s

Je website is nu helemaal SEO ready. Je kunt één voor één landingspagina’s gaan toevoegen op je website. Na het plaatsen van de pagina controleer je deze weer op de genoemde punten bij stap 3. Wanneer de pagina in orde is, meld deze dan aan bij Google Webmaster Tools.

Stap 5: Linkbuilding

Ga aan de slag met het verzamelen van backlinks. Bepaal voor jou de belangrijkste pagina’s (cornerstone content), vaak zijn dit de pagina’s gebouwd om jouw hoofd zoekwoorden. Zorg dat je backlinks krijgt naar deze pagina’s, uiteraard met de juiste titel. Bij linkbuilding controleer je gelijk of alle inkomende en uitgaande links nog goed werken. Maak hierbij bijvoorbeeld gebruik van Google Webmaster Tools (Crawl fouten).

Stap 6: SEO monitoring

Meten is weten! Blijf de SEO van jouw website in de gaten houden, werk je content bij en zorg voor inkomende linkjes. Kijk wat je bezoekers doen en waar ze afhaken. Worden jouw doelen wel behaald? Wordt er een formulier ingevuld of vindt er een aankoop plaats?
Met onze SEO Software heb je een alles-in-één SEO dashboard. Natuurlijk kun je ook alle losse tools gebruiken.

Stap 7:

Ga weer naar stap 1!

"Je hebt een website en je wilt goed gevonden worden. Alleen blijven grote aantallen bezoekers nog uit. Dan moet je de SEO van je website verbeteren zodat je goed gevonden wordt in Google. Want 99,9% van alle internetters start hun zoektocht op Google."

Dit is het standaard verhaal dat je vaak hoort en leest - en in essentie klopt dit ook. Alleen komt er nog wel wat meer bij kijken maar je wilt toch ook graag weten; waarom?!

In deze blog vertellen we je wat je moet weten voor je de SEO van je website gaat verbeteren: waarom wil je de SEO van je website eigenlijk verbeteren?

De kracht van zoekmachine Google

Google heeft in de loop der jaren de kracht van het vinden van antwoorden verheven tot een ware kunst. Google is nu zelfs zo ver dat het al direct antwoord geeft in de zoekmachineresultaten. Dit wordt een "featured snippet" genoemd. Zie hieronder een voorbeeld.

featured snippet Google

Begrijpen van je doet

Voordat je de SEO van je website wilt verbeteren, moet je Google en de gebruikers van Google proberen te begrijpen. De essentie van Google is volgens mij:

Google wil het beste antwoord tonen en/of geven op de gestelde vraag van de gebruiker.

En Google wil niet alleen dat het antwoord inhoudelijk het beste is maar ook dat de website waar deze op getoond word de beste is. Dit geldt overigens zowel voor organische resultaten (SEO) als voor Google Ads. Ook bij Google is de klant (gebruiker) koning, dus alleen het beste resultaat is goed genoeg en wordt bovenaan getoond.

Op welke vragen ga jij met je website antwoorden geven?

Dus jij wilt meer bezoekers op je website. Dan moet je zorgen dat je antwoorden en oplossingen geeft op de vragen die jouw doelgroep stelt. Je kunt hier achter komen door een zoekwoorden onderzoek te doen, dit kun je o.a. doen met de Keywordplanner van Google.  Google toont hier zoekopdrachten uit de geschiedenis en ook wat het zoekvolume hiervan was.

Nadat je in kaart hebt gebracht waar jij met jouw website antwoord op wil geven, ga je natuurlijk aan de slag met het creëren van webpagina's en SEO webteksten schrijven voor deze pagina's. Dit is jouw start voor het verbeteren van de SEO van je website.

"Maar als iedereen dat nou doet?"

Het leuke is dat niet iedereen zich met SEO bezighoudt. Bovendien is elk bedrijf anders en heeft dus andere vragen te beantwoorden dan jouw bedrijf. Daarnaast is er ook nog een leuk gegeven over Google: zoekresultaten zijn ook gebonden aan de locatie van de Google gebruiker. Wanneer iemand in Eindhoven zoekt naar een pizzaria toont Google geen pizzaria uit Groningen. Google wil immers het beste antwoord geven! In dit geval dus ook de dichtsbijzijnde.

Wanneer je besluit SEO uit te besteden wil je daar natuurlijk de kosten van weten. Vaak zijn de kosten bij het uitbesteden van SEO lager dan wanneer je (serieus) SEO zelf doet. In dit artikel vind je geen exacte kosten maar kun je voor jezelf een lijst maken welke SEO onderdelen je uit wilt besteden en welke je zelf wilt blijven doen.

Opstartkosten SEO campagne

Veel SEO bedrijven starten met een onderzoek. Hier zitten vaak eenmalige kosten aan verbonden welke behoorlijk kunnen variëren. Het starten van een SEO campagne begint vaak met een zoekwoordenonderzoek om te kijken waar er kansen er liggen en met welke woorden er gewerkt gaat worden. Daarnaast vindt er ook een SEO website check plaats waaruit een adviesrapport volgt. Logisch, want de website moet natuurlijk helemaal SEO ready zijn voordat je start met een SEO campagne. Is je website niet SEO proof dan zul je dit vaak eerst in orde moeten (laten) maken. In sommige gevallen komt er uit de combinatie zoekwoordenonderzoek + website check het advies om een nieuwe website op te zetten.

SEO uitbesteden

SEO campagnes worden vaak gecombineerd met online marketing diensten. Zo zou je Google Ads en social media ook kunnen inzetten om meer omzet te genereren met je website. Globaal gezien bestaat een SEO campagne uit:

Kort samengevat wil dit zeggen: aan de hand van een gekozen zoekwoord (of zoekwoord combinatie) worden bestaande webpagina's geoptimaliseerd en/of worden er nieuwe webpagina's gemaakt. Door middel van linkbuilding wordt geprobeerd om deze pagina's naar voren te laten komen in zoekmachines, bijvoorbeeld Google. Dit is een continu proces waarbij gemeten wordt of het juiste resultaat behaald wordt en of er iets aangepast of toegevoegd moet worden.

Kosten SEO software

Er zijn tal van SEO tools op de markt die je helpen met meten, SEO inzicht geven, linkbuilding vereenvoudigen, etc. Veel SEO bedrijven hebben deze software en hebben dus ook die kosten. Doordat zij voor meerdere accounts werken is dit uiteraard te overzien. Wil je zelf SEO (blijven) doen en je hebt die software nodig, dan kunnen die kosten behoorlijk oplopen. Mogelijk zou je ook door gebrekkige kennis de SEO software niet optimaal gebruiken.

SEO offerte aanvragen

Wij zijn YZCommunicatie en delen graag onze kennis en ervaring op deze website. Dat je op deze pagina terecht bent gekomen, zegt genoeg! Je kunt op deze website een offerte aanvragen voor het uitbesteden van je SEO. Deze komt dan bij ons terecht.

Wanneer je voor je bedrijf een nieuwe website wilt laten maken is het handig om een SEO geoptimaliseerde website te laten maken. Dan is je website vanaf de basis aan al goed opgebouwd voor zoekmachines als Google. We vertellen je graag hoe dit in zijn werk gaat en waar je op moet letten.

Een SEO geoptimaliseerde website laten bouwen, waarom?

Scoren in Google zou voor iedere ondernemer een pré moeten zijn. Iedereen gebruikt internet (met name Google) om informatie te krijgen of om producten en diensten te kopen. Wanneer jouw bedrijf toe is aan een nieuwe website of je nog een website moet laten maken omdat je er geen hebt, is het belangrijk om een website te laten bouwen die geoptimaliseerd is voor zoekmachines als Google. Dit noem je een SEO geoptimaliseerde website. 

Niet alle webdesigners hebben verstand van SEO

Het ontwerpen (design) van een website en het toepassen van on-page SEO zijn twee verschillende zaken. Ze zijn beide wel even belangrijk. De juiste manier van samensmelten van deze disciplines bepaalt het succes van de website. Voorbeeld: een bezoeker komt via Google op je website (SEO techniek) en vraagt een offerte aan omdat hier een duidelijke knop voor aanwezig is (vormgeving). Zoek dus een webbureau dat beide expertises in huis heeft: zowel technische mensen en vormgevers. Of beter, de zogenoemde 'SEO Driehoek'':

Checklist voor jouw SEO website

Een goede voorbereiding is het halve werk. Hieronder een handig stappenplan dat je kunt gebruiken wanneer je van plan bent om een seo geoptimaliseerde website te laten maken.

  1. Zoekwoorden onderzoek
    Laat een zoekwoorden onderzoek uitvoeren en bepaal aan de hand van dit onderzoek met welke keywords je wilt gaan werken. Kies er 3 tot 5.
  2. Domeinnaam
    Zoek een domeinnaam met je voornaamste zoekwoord erin (ja, dit is echt een factor die meespeelt). Leg deze nog niet direct vast! Onze ervaring is dat mensen geneigd zijn om het domein vast te leggen bij goedkope hostingpartijen. Als het gaat om seo en hosting dan is goedkoop heel vaak duurkoop. Laat de hosting dan ook regelen door het door jouw gekozen webbureau.
  3. Bepaal de doelen voor je website
    Wil je producten verkopen of wil je offerte aanvragen ontvangen? Of misschien wil je wel informatie aanbieden?
  4. Sitemap 
    Probeer alvast in grote lijnen te bedenken welke pagina's je website zeker moet hebben en welke acties er per pagina nodig zijn.
  5. Zoek een webbureau
    Je weet nu je keywords en hebt een goed idee wat je website moet kunnen en hoeveel pagina's er nodig zijn. Je kunt dus vrij gericht een offerte aanvragen. Vergeet bij het maken van je keuze niet te denken aan de eerder genoemde 'SEO Driehoek'.

Joomla of WordPress CMS

In de meeste gevallen zal je nieuwe website gebouwd worden op een Joomla of WordPress CMS. Dit zijn beide uitstekende Content Management Systemen. In combinatie met de juiste SEO plugins is de basis dan prima in orde.

Een opgeleverde SEO website.. en dan?

Je website is opgeleverd. Dus nu achterover zitten en afwachten? Nee natuurlijk niet! Nu begint het pas. Je gereedschap is klaar en nu moet je het gaan gebruiken. Blijf bijvoorbeeld werken aan landingspagina's en linkbuilding. Gebruik social media en adverteer eens met behulp van Google Ads.

Je bent net aan de slag met je webwinkel maar de klanten lijken je nog niet echt te kunnen vinden. Hoe verbeter je dit dan? SEO is een handige tool om hoger te eindigen in de zoekresultaten van de zoekmachine. Op die manier kunnen klanten je dus ook beter vinden. In deze blog geven we je een aantal tips waar je meteen mee aan de slag kunt.

Het begint met zoekwoordonderzoek

Weet je al waar je klanten precies naar zoeken of nog niet? SEO optimalisatie van een webwinkel begint met onderzoek naar de zoekopdrachten van je doelgroep. Gebruik een tool als de Google Keywordplanner of bekijk de relevante zoekopdrachten onderaan de resultatenpagina van Google. Wees specifiek in je opdracht, ga dus voor 'wollen dames trui' in plaats van 'kleding'.

Maak gebruik van meta beschrijvingen

De meta beschrijving die je in kunt vullen in de back end van je website zijn de teksten die weergegeven worden bij een zoekresultaat in Google. Vul deze dan ook altijd in en zorg, naast dat je de belangrijkste zoekwoorden vermeldt, dat deze tekst de gebruiker overhaalt om je webwinkel te bezoeken. Zorg daarnaast voor overzichtelijke zogenaamde 'schone url's' en paginatitels waar het keyword ook in te vinden is.

Categoriepagina's

Als je een webwinkel hebt met veel producten, zorg dan zeker voor categoriepagina's. Deze zorgen er niet alleen voor dat je webshop overzichtelijker wordt, maar geven je ook de mogelijkheid om een extra pagina zo in te vullen dat deze goed gevonden wordt in de zoekmachines. Denk ook eens aan met maken van een landingspagina voor een bepaalde veelgebruikte zoekterm. Deze kun je dan meteen weer gebruiken voor eventuele advertenties.

Schrijf unieke content

Ook al heb je het druk, besteed toch genoeg aandacht aan de productbeschrijvingen. Zorg voor unieke content en neem niet klakkeloos de content van de leverancier over. Maak gebruik van tussenkopjes en zorg ervoor dat je klant alle informatie in een oogopslag kan vinden.

Bereikbaar op mobiel

Wist je dat het overgrote deel van de bezoekers op je webshop via een mobiel apparaat binnenkomt? Het is dan ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat je webwinkel ook vanaf deze apparaten goed te bereiken en te bedienen is. Op deze manier kun je via deze bron nog meer klanten binnenhalen.

Ga vandaag nog aan de slag en zorg dat (potentiële) klanten je webwinkel nog beter kunnen vinden. Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen en wil je het optimaliseren van je webwinkel toch uitbesteden, vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Hoe je afbeeldingen optimaliseert voor een betere SEO voor je website

Naar aanleiding van onze blog SEO webteksten schrijven kregen we veel vragen over het optimaliseren van afbeeldingen voor je website. In feite bestaat het optimaliseren van afbeeldingen voor SEO uit 2 factoren: visuele optimalisatie en technische optimalisatie. In deze blog leggen we je uit hoe je een afbeelding het beste optimaliseert voor je website en natuurlijk de Google zoekmachine.

Visuele optimalisatie

Het focussen op content is heel goed. Echter vergeten veel mensen dat content niet alleen bestaat uit krachtige SEO webteksten. Zoek een afbeelding of meerdere afbeeldingen bij jouw webteksten die een waardevolle toevoeging zijn. Het moet mooi zijn om te zien. En denk ook zeker eens aan het psychische effect. Een blij of lachend persoon met jouw product in haar/zijn handen geeft een signaal aan diegene die de afbeelding ziet, vaak gebeurt dit onbewust.

Het gebruik van stockfoto's is prima. Controleer voor je een afbeelding aanschaft wel of deze al niet te vaak gebruikt is. Naast verwarring kan dit ook ongeloofwaardig overkomen. Beter nog is het gebruik van eigen afbeeldingen. Tegenwoordig heeft iedereen een mobiele telefoon met een fotocamera op zak. Zie je iets leuks of toepasselijks? Maak een foto! Het kost je immers maar een paar seconden.

Technische optimalisatie van afbeeldingen

Wanneer je de juiste afbeelding gevonden hebt, is het belangrijk om de afbeelding technisch te optimaliseren voor je website. Belangrijke factoren voor de optimalisatie van je afbeelding zijn:

afbeeldingsformaat optimaliseren

De bestandsnaam van je afbeelding noem je naar het onderwerp van je webpagina of omschrijf duidelijk wat de afbeelding laat zien. De bestandsnaam van je bedrijfslogo noem je bijvoorbeeld "bedrijfslogo bedrijfsnaam" .

De afbeeldingsgrootte dient zo klein mogelijk te zijn. Een logo hoeft maar 150 pixels breed te zijn en een ondersteunende foto voor je blog kan bijvoorbeeld al bij een breedte 500 pixels voldoen. Kijk dus goed waar de afbeelding voor dient en sla niet groter op dan nodig.

Het afbeeldingstype geeft aan welke compressie je gebruikt. Bekende types zijn natuurlijk JPG, TIFF, en PNG. Die laatste is het advies, ook wel TinyPNG genoemd. Al is .SVG een heel goed alternatief. Het komt hier op neer: hoe kleiner het bestandsformaat, hoe beter! Mocht je een fotobewerkingsprogramma gebruiken, kijk dan of je kunt kiezen voor PNG8. Of misschien is er al een functie aanwezig waarmee je kunt opslaan als "geoptimaliseerd voor web". Let wel op dat de kwaliteit van de afbeelding goed blijft. Een wazige of blokkerige afbeelding is niet representatief.

Geen software voor handen? Geen probleem! Het internet biedt uitkomst. Ga maar eens naar tinypng.com.

Afbeelding optimalisatie op je website

Je afbeelding is nu klaar voor gebruik. De juiste afbeelding is gekozen en technische geoptimaliseerd. Nu kun je de afbeelding op je website plaatsen. Na het uploaden, ongeacht welke CMS je gebruikt, kun je de titel en de alt tekst invullen voor de afbeelding. Doe dit altijd! Dit kan bijvoorbeeld de naam van het bestand zijn of de titel van je webpagina.

Ook zijn er voor de bekende content management systemen verschillende plugins beschikbaar die je afbeeldingen automatisch technisch optimaliseren en het je makkelijk maken om titel en alt-teksten aan te passen.

Hulp nodig bij het optimaliseren van je website?

Heb je hulp nodig of heb je het simpelweg gewoon druk met je bedrijf, vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor het optimaliseren van je website voor de Google zoekmachine.

Waarom je SEO zelf zou doen en waarom je SEO zou uitbesteden

Je hebt een bedrijf en natuurlijk een website. Ga je SEO zelf doen of uitbesteden? Je wil natuurlijk meer bezoekers naar je website en je wil ook dat ze allemaal klant worden. In deze blog leggen we uit waarom je zelf SEO zou doen en waarom je SEO zou uitbesteden. Maar ook waarom je juist een samenwerking met een SEO bedrijf zou kunnen overwegen.

Waarom SEO zelf doen

Wanneer je je bedrijf net gestart hebt of je besloten hebt dat je "meer met je website moet doen", is het handig om je eens te verdiepen in SEO. Er zijn tal van boeken en ook online is veel te vinden, zoals bijvoorbeeld deze website? SEO uitbesteden kost geld, logisch. Dit kan een reden zijn om SEO zelf te doen, zeker als je daar tijd voor hebt. Naar mate je onderneming groeit, zul je merken dat je steeds minder tijd over hebt - je kunt immers geld gaan verdienen. Dat zou een moment kunnen zijn om SEO uit te besteden of een samenwerking aan te gaan.

Waarom SEO uitbesteden

Schoenmaker blijf bij je leest. Als ondernemer moet je niet alles zelf willen doen. Dat spreekt voor zich. Jouw bedrijf is ergens heel goed in en je wil dat mensen dat bij jou afnemen. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor SEO bedrijven. SEO levert uiteindelijk altijd geld op. Bovendien ben je nooit klaar met zoekmachine optimalisatie omdat algoritmes van zoekmachines en behoeftes van mensen continu veranderen. Het is dan fijn dat er een partij is die dat allemaal voor je bijhoudt en waarmee je op z'n tijd eens mee kunt sparren.

SEO samenwerking

SEO bestaat uit diverse disciplines. Wat je eenvoudig zelf aan SEO kunt doen, kun je blijven doen. Denk bijvoorbeeld eens aan linkbuilding. Dit is een relatief eenvoudig werkje waar je zelf vast wel een uurtje voor vrij kunt maken. Wat je zelf doet, bespaar je uit! Andere en wat lastigere SEO activiteiten kun je dan uitbesteden of samen met een SEO specialist oppakken. Lever bijvoorbeeld een leuke tekst aan en laat de SEO specialist dit omtoveren tot een krachtige SEO webtekst. Samen bereik je meer!

Een SEO offerte aanvragen

Het is altijd handig om eerst te inventariseren. Wat kost een SEO dienst bijvoorbeeld? Je kunt dan dan beter een afweging maken of je zelf SEO gaat doen of dat je het uitbesteedt. Wil je een eerste offerte ontvangen? Vraag dan hier een offerte aan.

Het schrijven van SEO webteksten is wellicht veel minder moeilijk dan je denkt. In deze blog geven we tips voor het schrijven van SEO content voor je website. Ook vind je hier een stappenplan voor het schrijven van SEO webteksten. Zo worden jouw landingspagina's en blogs beter gevonden door Google en leest het ook nog eens lekker weg!

Rijke content

Bij het schrijven van seo webteksten moet je, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, vooral uitgaan van gebruikerservaring. Veel mensen denken namelijk dat je maar vaak genoeg een zoekwoord moet plaatsen. Dit resulteert vaak in onzinnige teksten of teksten die niet fijn lezen. Zorg ervoor dat je webtekst er aantrekkelijk uitziet en opgemaakt is door het gebruik van bijvoorbeeld headings en bullets. Vul dit vervolgens aan met een passende afbeelding of afbeeldingen. Denk ook eens aan andere media. Hieronder vind je een overzicht van media die je kunt gebruiken voor jouw landingspagina:

gebruik maken van google bij het schrijven van seo webteksten

Stappenplan SEO webteksten schrijven

  1. Bepaal het onderwerp van jouw landingspagina. Gebruik hier bijvoorbeeld Google Suggesties. Mik altijd op brede zoektermen (keywords).
  2. Schrijf alleen ergens over wanneer je echt iets te melden hebt. Oftwel: een artikel waar iemand die zoekt op Google echt iets aan heeft (vraag -> antwoord).
  3. Optimaliseer de content voor de zoekmachine. Hoe je dat doet lees je hier:
    SEO Content Optimalisatie
  4. Voorzie je webtekst van rijke content zoals omschreven in de vorige paragraaf.
  5. Plaats de nieuwe pagina op je website, meld deze aan via Google Webmaster Tools en deel hem via social media.

SEO webteksten tips

Het is belangrijk om je keywords op de juiste manier terug te laten komen. Begin dus met het plaatsen van de zoektermen in de titel en kop 1. Uiteraard zorg je ervoor dat je zoekterm terugkomt in de meta description. Zorg dat je zoekterm in de eerste alinea voorkomt en maak deze eventueel vetgedrukt. Zorg ook dat je synoniemen gebruikt voor de door jouw gekozen keywords. Voorkom te allen tijde keywordspam, dus plaats je zoekwoorden niet onlogisch vaak in je webtekst.

SEO webteksten laten schrijven?

Besteed je het schrijven van webteksten liever uit? Dat kan! Wij schrijven al jaren professionele webteksten voor diverse bedrijven en organisaties.
Vraag nu hier een offerte aan.

Het jaar is net begonnen en traditiegetrouw schrijft YZCommunicatie weer over de verwachte SEO trends met de daarbij benodigde SEO tips. Natuurlijk worden er geen grote sprongen gemaakt op SEO gebied, het zijn eerder ‘verschuivingen’. Zolang je blijft beseffen dat Google alleen het beste antwoord wil geven op de gestelde vraag (of zoekopdracht) en vanuit die visie controleert of alles SEO technisch in orde is, hoef je je niet druk te maken.

Linkbuilding en SEO

Linkbuilding is één van de vaste activiteiten als het gaat om zoekmachine optimalisatie. Al jaren is het een goeie methode om je positie te verhogen binnen zoekresultaten van Google. Toch zie je hierin ook in 2018 weer een verschuiving. Kwalitatieve links gaan beter werken voor je resultaten doordat deze je een stukje autoriteit kunnen geven.

Zoekopdrachten via voice command

Net zoals in 2017 wordt ook in 2018 een groei verwacht als het gaat om ‘gesproken zoekopdrachten’. Steeds meer mensen gebruiken de gesproken zoekfunctie van Google op hun telefoon. Dit resulteert vaak in langere zoekopdrachten. Iets om rekening mee te houden bij het schrijven van je volgende landingspagina!

Content (teksten) wordt nog meer gewaardeerd op inhoud

Hoe beter de teksten van je website aansluiten op een zoekopdracht in Google, hoe relevanter deze zijn en hoe beter deze dus zullen scoren. Het optimaliseren van je website en landingspagina’s puur op trefwoorden werkt dus niet zo heel goed meer. Het is veel belangrijker om een goed verhaal te brengen door vragen van bezoekers goed in kaart te brengen en deze te beantwoorden.

Mobile first

Het wordt al jaren geroepen: ‘mobile first’. YZCommunicatie vindt het onbegrijpelijk dat er nog bedrijven zijn met een website die niet responsive is. Voor wie het gemist heeft: bijna 70% van alle Google zoekopdrachten wordt gedaan via een mobiele telefoon of tablet. Website niet mobiel vriendelijk = minpunten bij Google!

SEO hulp nodig?

YZCommunicatie werkt al jaren aan online marketing projecten in diverse branches. SEO is hier een belangrijk onderdeel in. Wij helpen je graag! Neem eens vrijblijvend contact op.

2017 is alweer meer dan een maand jong. Hoogste tijd om de SEO trends door te nemen.
Waarschijnlijk heb je je SEO strategie en online marketing plannen al bedacht. Toch is het handig om onderstaande SEO trends nog eens goed door te nemen.

De belangrijkste SEO trends op een rij:

SEO trend #1: Zoekopdrachten via mobiele telefoon

De locatie van waar de zoekopdracht wordt uitgevoerd is essentieel geworden in Google. Zoek je een pizzaria en sta je in utrecht, dan is het handig dat je de dichtsbijzijnde pizzaria vind en niet één uit Amsterdam. Zorg dus dat je aan de slag gaat met Google Mijn Bedrijf en zorg dat deze up to date blijft.

SEO trend #2: Landingspagina's

Google kijkt (indexeert) niet meer specifiek bij één landingspagina welke geoptimaliseerd is voor een bepaalde zoekterm maar zet dit in verhouding met de rest van de content van de website. Content marketing is dus nog belangrijker geworden. Je zou dit kunnen vertalen naar het volgende: meerdere landingspagina's omtrent een onderwerp.

SEO trend #3: Gesproken zoekopdrachten

Het gebruik van Google op een mobiele telefoon heeft het gebruik van Google op een desktop ingehaald. Veel meer mensen gebruiken dan ook de gesproken zoekfunctie van Google op hun telefoon. Dit resulteert vaak in langere zoekopdrachten. Men wordt immers minder moe van iets inspreken dan het intypen van een lange zoekterm.

SEO trend #4: Backlinks

Backlinks blijven enorm belangrijk. Dat verandert eigenlijk niet. De manier waarop Google hiermee omgaat echter wel. Sinds de bekende Penguin Update is het effect van backlinks veel sneller zichtbaar in de zoekmachine. Blijven werken aan je backlinks dus!

Hulp nodig bij SEO?

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan.

Met Google Adwords kun je snel scoren met je website. Met een account, wat budget en natuurlijk een website, kun je binnen enkele minuten al bovenaan staan. Dus waarom zou je dan nog SEO doen?

Dit is een grote valkuil. De essentie van de Google zoekmachine is namelijk om hun klanten (mensen die zoeken met Google) het beste resultaat te geven. En jawel, dit geldt dus ook voor betaalde Google advertenties!

Search Engine Advertising

SEA staat voor Search Engine Advertising. Oftewel, adverteren in de zoekmachines. De bekendste is natuurlijk Google. Het advertentiesysteem van Google wordt Google Adwords genoemd. Je zult ze vast weleens gezien hebben, de advertensies boven- en onderaan het resultatenscherm van Google nadat je een zoekopdracht hebt ingevoerd.

Google Adwords

Adwords werkt via het Pay-per-click systeem: Voor elke keer dat een bezoeker op je advertentie klikt, betaal je een vast bedrag. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk o.a. van de populariteit van een zoekwoord, de kwaliteit van je advertentie, de locatie en de kwaliteit van je website(!).

Combineer SEO met SEA

De essentie van Google is hun klanten het beste resultaat te geven op basis van het ingegeven zoekwoord. Je moet er dus voor zorgen, dat wanneer iemand op jouw advertentie klikt, en ze op de door jouw gekozen webpagina bezoeken, dat deze seo-technisch in orde is voor hetgeen je mee adverteert.

Wanneer je dus adverteert voor het verkopen van een hamer, zorg dan dat de landingspagina geoptimaliseerd is voor het zoekwoord "hamer kopen". Wanneer je website SEO proof en up-to-date is, en de landingspagina is geoptimaliseerd voor het betreffende zoekwoord, heb je grote kans dat je advertentie beter scoort en dat je dus minder betaalt voor een klik dan je concurrent die zelfs een plaats lager staat.

Aan de slag...

Wanneer je dus aan de slag gaat met adverteren in Google zorg dan voor het volgende:

Wil je meer weten over het werken met Google Adwords?
Lees dan deze blog.

De trend van de laatste tijd is toch wel om zelf de nodige online marketing kennis in huis te gaan halen. Ook wanneer er al een marketing medewerker is, is het vaak wel net zo handig om deze medewerker bij te gaan scholen naar online marketeer. Het uitbesteden van de werkzaamheden heeft voordelen, maar het zelf opbouwen van de kennis zeker ook.

Zo zit een eigen medewerker veel dichter op de organisatie, kent de business goed, kan direct input vragen aan collega's, kan branche gerelateerd nieuws verwerken in content etc, etc. Nu eigenlijk elke onderneming wel door heeft dat online marketing een blijvertje is, wordt de kennis hiervoor ook steeds vaker in huis gehaald. Een compleet nieuwe medewerker aannemen voor enkel deze taken is voor veel bedrijven nog wel een brug te ver. Ook is het soms budget wise niet haalbaar om een significant aantal uren te bieden aan een nieuwe medewerker. Tot slot is het natuurlijk de vraag; 'Hoe bepaal je de kennis van een sollicitant wanneer je er zelf geen of weinig kaas van hebt gegeten'?

SEO en SEA trainingen op maat gemaakt

Steeds vaker wordt ik dan ook benaderd met de vraag of ik SEO en SEA trainingen kan geven aan bestaande medewerkers. Heeft u een marketing medewerker in dienst die ook één of twee dagen per week met de online marketing aan de slag kan gaan? Of bijvoorbeeld een office manager met meer ambitie? Overweeg dan misschien om de online marketing kennis in huis te gaan halen. Omdat de vraag naar SEO en SEA trainingen is toegenomen zijn wij enige tijd geleden Internet Academie gestart.

Hier verzorgen wij naast trainingen op open inschrijving ook incompany online marketing trainingen. Middels op maat gemaakte trainingen zullen wij vanuit de praktijkcase van de klant zoveel mogelijk kennis overdragen. Dit zodat de feitelijke werkzaamheden in het vervolg intern opgepakt kunnen worden. Uiteraard zijn wij ook na de training nog beschikbaar om een stukje begeleiding te bieden en de puntjes op de i te zetten. Dit zodat er flinke stappen kunnen worden gezet met het verhogen van de bezoekersaantallen uit de organic search, conversies uit de bezoekers en / of een verbetering van de ROI op de Google Adwords investering. Meer weten over deze trainingen? Bel ons op 076-7503344

SEO is geen eenmalige activiteit voor je website. Dit is een continu proces. Denk bijvoorbeeld aan linkbuilding en bloggen. Dit zijn terugkomende werkzaamheden. Deze SEO werkzaamheden zijn echt rendementvol wanneer de basis van je website goed is.

Hieronder staan SEO tips welke je zelf "snel" kunt doen waarmee je je website in de basis SEO-proof maakt. Combineer dit met de andere optimalisatie werkzaamheden en je zult snel resultaat zien in Google.

SEO tips

Bekijk je lijst met backlinks en bekijk of er websites zijn waarop je een link zou kunnen laten plaatsen. Denk ook eens aan klanten en/of leveranciers, wellicht willen zij van link ruilen. Denk ook goed na over de ankertekst van de link. Gebruik als ankertekst bijvoorbeeld een voor jouw website belangrijk zoekwoord waarop je graag gevonden wilt worden.

Met de Page Speed Test van Google kun je controleren of de laad snelheid van je website voldoet aan de richtlijnen van Google. De laadsnelheid is ook voor de gebruiker natuurlijk erg belangrijk. Een trage website heeft een grotere kans op een hoog bouncepercentage, wat weer nadelig kan zijn.

Zorg voor een sitemap die up to date is. Er zijn verschillende plugins voor Joomla en WordPress (en ook andere CMSen) beschikbaar om een sitemap mee te maken en te updaten. Meldt de sitemap ook aan op je Google Webmaster Tools.

Een robots.txt-bestand is een bestand in de hoofdmap van je website. In het bestand wordt aangegeven welke delen van je site niet toegankelijk zijn voor de crawlers van zoekmachines. Controleer of je een robots.txt bestand hebt en of deze goed is "ingevuld".

Zorg er voor dat je een aantrekkelijke titel en omschrijving geeft aan je pagina’s. Google neemt deze over en toont deze in de zoekresultaten. Probeer je pagina te "verkopen" om zo mensen te overtuigen op jouw link te klikken in de zoekresultaten van Google.

Een https verbinding is een beveiligde verbinding tussen de browser en de server van waar je website gehost wordt. Hier is een SSL certificaat voor nodig. Deze kun je aanvragen via je webhoster.

Vorige maand schreven we over webspam factoren op je website, vandaag hebben we het over webspam factoren van buitenaf.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram