Search Engine Optimalisatie, SEO wat is dat eigenlijk?

SEO is een afkorting van Search Engine Optimalisation. In het Nederlands; zoekmachine optimalisatie. Oftewel het bevorderen van een goede ‘organische vermelding’ binnen de zoekmachines. Het woord ‘organisch’ is hier wat vreemd gekozen, maar betekend de niet-betaalde resultaten in de Google Ranking.

De tegenhanger van SEO is SEA. Het inzetten van Search Engine Advertising. Ofwel het adverteren binnen de resultaten van zoekmachines. Bij Google werkt dit bijvoorbeeld middels Google Adwords.

Search engine optimalisatie, hoe doe je dat?

Iedereen wilt de nummer 1 positie binnen de zoekmachines. Maar hoe optimaliseer je je website voor de zoekmachines?

Google waardeert websites op basis van de volgende grondbeginselen:

-Een website moet technisch goed zijn opgebouwd
-Een website moet relevante content bieden voor de zoekopdracht
-Een website moet online populair zijn

Wanneer bovenstaande zaken zijn geoptimaliseerd is uw website voor de Search Engines geoptimaliseerd.

Search Engine Optimalisatie of SEO tips

Even een paar losse Search Engine Optimalisatie tips van SEO Online Marketing.

-De snelheid van je website is steeds belangrijker voor de waardering door Google. Via het webmaster hulpprogramma van Google kan je inzicht krijgen in de snelheid van je website en deze geeft ook vaak adviezen waar snelheid te behalen is.

-Sluit de inhoud van je website, de content aan op de vraag van je bezoeker. Schrijf goede SEO vriendelijke webteksten.

-Zorg dat je online populair wordt. Zorg voor veel relevante links naar jouw website middels linkbuilding.

Wat kan Search Engine Optimalisatie voor mijn bedrijf betekenen?

Wanneer men een lange termijn visie heeft met de website zorgt een investering in Search Engine Optimalisatie voor een structurele toevoer van bezoekers via de zoekmachines. Dit zijn bezoekers die uw bedrijf voor het eerste online tegenkomen. Hier hoeven geen extra kosten voor gemaakt te worden. Eenmaal een goede positie bereikt vergt het nog een kleine investering om de positie te behouden, maar de basis bezoekers en leads ontvangt u vervolgens gratis!

SEO Check

U kunt op veel websites een SEO check aanvragen voor uw website. Deze SEO checks geven meestal alleen aan waar uw website niet goed scoort voor Google. Men geeft aan wat uw website momenteel fout doet. SEO Online Marketing verzorgt een gratis SEO check waarbij wij inhoudelijke adviezen geven waar uw website verbeterd kan worden. Wij geven niet alleen aan waar uw website faalt op Seach Engine Optimalisatie gebied, maar wij geven ook inzicht in hoe het beter kan! Wilt u ook een SEO check voor uw website? Vul hiernaast in het blauwe veld uw url in.

Bastin van Oers

Ondernemer in de online marketing en directeur van SEO Online Marketing BV in Breda. Ik help MKB ondernemers graag om via hun website concrete offertes, contactaanvragen of directe omzet te behalen. Met een ander bedrijf exploiteren wij diverse succesvolle webshops. Verder spreek ik regelmatig op seminars en geef ik in-company workshops op het gebied van online marketing. Voeg me toe op