seo online marketing logo

Webteksten schrijven

Webteksten schrijven voor optimalisatie in de zoekmachines

De online positionering van uw website in zoekmachines hangt voor een heel groot gedeelte af van de content, de teksten op uw website. Webteksten op internetpagina’s zijn vaak erg duidelijk en helder geschreven voor de bezoekers, maar niet voor de zoekmachine robot.

Website optimalisatie door het herschrijven van webteksten

Bij deze enkele tips hoe je webteksten kan herschrijven zodat deze goed zijn opgebouwd voor de zoekmachine optimalisatie.

Allereerst is het belangrijk dat de gekozen zoekwoorden in een natuurlijke vorm veel voorkomen op de website. Dit in diverse vormen zoals meervoud, enkelvoud, werkwoord vervoegingen etc. Als je webteksten schrijft moeten deze een duidelijke structuur hebben van alinea’s.

Elke tekst alinea start met een (h1) kop, met daarin de gekozen zoekwoorden, vervolgens wordt het onderwerp verder uitgewerkt in een webtekst met ook daarin weer veel zoekwoorden. De webteksten moeten wel leesbaar blijven voor de bezoekers. Voor de meest perfecte website optimalisatie hanteren wij een zoekwoord dichtheid (keyword density) tussen de 3 en 5%.

Schrijven van webteksten niet heel moeilijk, wel arbeidsintensief

Wellicht herinner je nog wel de ontwikkeling van uw website. De tijd die er in heeft gezeten om de teksten te schrijven. Iedereen ziet het meest op tegen het schrijfwerk. Nu moeten al de webteksten weer worden herschreven voor een betere optimalisatie in de zoekmachines. Dit kan je natuurlijk zelf doen, of je besteed je tijd aan de dingen die je wel leuk vindt.

SEO Online Marketing helpt ondernemers met het herschrijven van webteksten d.m.v. het inzetten van onze SEO copywriters. Wij kunnen voor website teksten een zeer scherp tarief hanteren, wij zorgen voor kwalitatief goed geschreven webteksten. Wil je weten wat de investering zal zijn bij het herschrijven van jullie webteksten? Vul ons contactformulier in of bel 076-7503344.

Offerte aanvragen

Wilt u meer uit uw website halen? Meer verkopen of meer leads genereren? En dus meer winst uit je website halen? Besteed dan je zoekmachine optimalisatie uit aan SEO Online Marketing. Wij laten uw website voor u werken!

U kunt direct een offerte aanvraag starten. Of wanneer u nog enkele vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

Start hier uw aanvraag

Contact opnemen

"*" geeft vereiste velden aan

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram