Linkbuilding

Linkbuilding voor een mooi backlink profiel

Online populariteit wordt voor een heel groot gedeelte bepaald door uw backlinks. Heel breed genomen kijken robots van zoekmachines naar de mate waarin er online over uw website gesproken wordt. Dit online spreken kan op veel verschillende manieren.

Linkbuilding 1.0

Betreft de traditionele manier van linkbuilding. Met een relatief kleine investering in uren kunnen er mooie resultaten worden bereikt. En kunnen erg veel links worden geplaatst door het linkbuilden.

Bij dit linkbuilden worden webmasters van relevante websites aangeschreven met de vraag of zij een een backlink willen plaatsen op hun site naar uw website. Belangrijk is dat deze link verschillende teksten meekrijgt van eerder bepaalde zoekwoorden.

Persoonlijke e-mails bevorderen de kans op een backlink

Soms worden u massa’s backlinks aangeboden via schimmige zaakjes. Deze partijen werken vaak met geautomatiseerde spam mailers die in de massa webmasters aanschrijven voor een backlink. Deze links zijn bijna niets waard omdat deze op allerlei sites worden geplaatst die niets met uw onderwerp te maken hebben en vaak met de zelfde ankertekst. Dit heeft zelfs een negatieve invloed op uw website optimalisatie.

Met een team van HBO studenten (onze linkbuilders) worden e-mails persoonlijk verzonden. In deze mails staat altijd een persoonlijke verwijzing naar de site van de potentiële linkpartner. De webmaster merkt dat dit wordt gedaan door een echt persoon, ziet de relevantie van de link voor zijn site en is hierdoor eerder geneigd de backlink te plaatst. Doordat ons CRM systeem optimaal is ingericht kunnen wij per uur flink wat webmasters persoonlijk aanschrijven.

Linkbuilding 2.0

De nieuwe manier van linkbuilden. Deze kent veel verschijningsvormen o.a.:
-Het schrijven en verspreiden van persberichten.
-Het schrijven van gastartikelen op blogs.
-Op fora’s mengen in discussies.
-Aanwezig zijn op social media.

Deze links worden éénmaal verspreid in een inhoudelijk stuk en deze links worden vervolgens, als het artikel voldoende waarde heeft, vanzelf verder verspreid.

Linkbuilden volgens SEO Online Marketing

SEO Online Marketing verzorgt met een team van linkbuilders beide vormen. Wanneer een website nog weinig backlinks heeft adviseren wij altijd te starten met Linkbuilding 1.0. Hier is dan het snelst winst te behalen. Aan de links uit linkbuilding 2.0 wordt steeds meer waarde toegekend. Echter deze zijn weer lastiger te verkrijgen en dus vergt dit meer investering.

Welke linkbuilding strategie voor uw website het beste is bepalen wij graag samen met u. Wilt u meer informatie over het linkbuilden?