seo online marketing logo

SEA: Enhanced campaigns

Anne Karreman
Anne Karreman
8 maart 2013

Google is continu bezig met het verbeteren van het Adwords systeem. Zo heeft Google in februari een nieuwe update aangekondigd, enhanced campaigns, oftewel geoptimaliseerde campagnes. De voornaamste reden voor de update is het toegenomen internet gebruik op mobiele platformen. Door middel van deze enhanced campaigns, moet het mogelijk zijn om potentiele klanten effectiever en eenvoudiger te benaderen.

Google ziet inmiddels weinig verschil meer tussen het gebruik van desktop en tablet. Deze zouden door de consument als één worden gebruikt. Daarom is enkel targeting op tablet bijvoorbeeld niet meer mogelijk. Biedstrategieën voor tablets worden afgestemd op die voor desktop, waardoor advertenties automatisch worden weergegeven op zowel desktop als tablet.

Campagnes minimaliseren en sneller optimaliseren

Inmiddels hebben wij bij SEO Online Marketing bijna alle campagnes van onze klanten geoptimaliseerd. Dat dit per campagne apart moet gebeuren is niet heel handig, maar door deze update komt er een einde aan het aanmaken van meerdere campagnes voor verschillende apparaten. Hierdoor gaat het optimaliseren sneller en wordt het, door het minimaliseren van campagnes, overzichtelijker. De enhanced campaigns moeten vooral het mobiel adverteren op een hoger niveau gaan brengen. Verwachting is dat de nieuwe update medio 2013 voor iedereen automatisch wordt doorgevoerd.

SEO Online Marketing kan u hierbij helpen

Google ziet een enorme groei in mobiel internet en speelt hier daarom op het juiste moment op in. Dit geldt dan voornamelijk wel voor bedrijven met een mobiele website. Heeft u deze nog niet? Wij bij SEO Online Marketing kunnen deze mobiele website voor u maken. Voor SEA bent u bij mij op het juiste adres. Ik kan voor u instellen dat uw telefoonnummer alleen tijdens openingstijden zichtbaar is, of dat zaterdag en zondag wordt uitgesloten. Dit gaat uiteraard gepaard met de daarbij bijbehorende mobiele advertenties en oproep extenties.

Heeft u vragen over wat wij voor u kunnen betekenen als het gaat om search engine advertising? Dan kunt u altijd even contact met mij opnemen via 076 750 33 44 of het sturen van een mailtje

Anne Karreman
Online Marketeer
a.karreman@seoonlinemarketing.nl

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram