Linkbuilding 2.0, links moet je verdienen

Je wilt als website of webshop natuurlijk goed gevonden worden op het internet. Één manier om hier voor te zorgen is door het opbouwen van de populariteit van je website. Hoe populairder je website namelijk is, hoe groter de kans dat deze goed wordt gevonden in de zoekmachines. De populariteit van een website wordt onder andere gemeten aan de hand van de hoeveelheid en de kwaliteit van je backlinks.

Van Linkbuilding 1.0 naar Linkbuilding 2.0

Deze backlinks vergaren we ook wel door middel van linkbuilding 1.0. Hierbij vraag je webmasters actief om een link naar jouw website te plaatsen met de juiste linktekst, welke vaak bestaat uit een passend en goed scorend zoekwoord. Hoe meer backlinks, hoe relevanter Google de website vindt.

Deze manier van backlinks verkrijgen is echter steeds meer aan het veranderen. Het draait steeds meer om het verdienen van een backlink. Het simpelweg niet relevante links plaatsen op websites die speciaal voor het linkbuilden in het leven zijn geroepen wordt hard afgestraft, terwijl social sharing, het hebben van goede content, het mengen in online gesprekken e.d. steeds belangrijker worden. Dit noemen we ook wel linkbuilding 2.0.

Het draait allemaal om inhoud

Zoals mijn collega Marit ook al in één van haar vorige blogs schreef is goede content erg belangrijk om bezoekers naar de website te trekken. Dit geldt ook voor het opbouwen van backlinks, aangezien goede content er voor zal zorgen dat webmasters graag naar jouw website willen linken.

Daarnaast is het actief mengen in discussies of forums en op blogs erg belangrijk. Je aanmelden op een forum, een link plaatsen en weer wegwezen wordt niet gewaardeerd. De kans is dan ook groot dat je bericht door de beheerders wordt verwijderd of dat de link op ‘no follow’ wordt gezet. Daarom is het van groot belang om inhoudelijk en serieus te reageren op een forum of blog dat relevant is aan het onderwerp van jouw website. Ben je actief en inhoudelijk binnen zo’n forum of op een blog, dan wordt een link plaatsing vaak geaccepteerd door de andere leden.

Kortom, er moet meer moeite worden gedaan voor het vergaren van backlinks, maar je zult zien dat deze links uiteindelijk ook veel meer waard zijn!

Wil je ook aan de slag met linkbuilding 2.0? Wij helpen je hier graag mee. Neem nu contact met ons op!

Yvette Damen