Backlinks verkrijgen door middel van linkbuilding

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van online marketing en zoekmachineoptimalisatie. Linkbuilden is het plaatsen van links op externe websites, met als doel een hogere waardering (pagerank) te krijgen in Google. Dit gebeurt zodra er op een ankertekst waarin één van de specifieke zoekwoorden in staat wordt gezocht. Deze links worden ook wel backlinks genoemd. Hoe meer backlinks een site heeft, hoe meer autoriteit deze volgens de Google robot heeft. Het is belangrijk dat de link wordt geplaatst op een relevante site. Gaat de site over meubels, dan moet de link dus worden geplaatst op een site over bijvoorbeeld meubels, wonen of interieur. Anders telt Google deze backlinks niet mee. Wanneer de link geplaatst wordt, moet hij onder het juiste kopje worden geplaatst met het specifieke zoekwoord.

Pagerank Algoritme

Google kijkt niet alleen naar het aantal backlinks, maar ook naar de waarde van elke backlink. Dit heet het PageRank-algoritme. Een site krijgt een hogere PageRank door veel pagina’s naar de site te laten verwijzen. Dit kan door links te plaatsen in berichten op blogs, fora en artikelen. Wist u dat het woordje Page van Pagerank niet afkomstig is van het woord pagina, maar van Larry Page? Hij is een van de medeoprichters van Google.

Linkbuilding inzetten?

Wilt u meer informatie over linkbuilding, backlinks of wilt u linkbuilding inzetten? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Ellen Kemmeren
Junior Online Marketeer

Ellen Kemmeren