seo online marketing logo
zelf seo doen of uitbesteden

Zelf SEO doen of uitbesteden?

Yorick Zandee
Yorick Zandee
23 augustus 2018

Waarom je SEO zelf zou doen en waarom je SEO zou uitbesteden

Je hebt een bedrijf en natuurlijk een website. Ga je SEO zelf doen of uitbesteden? Je wil natuurlijk meer bezoekers naar je website en je wil ook dat ze allemaal klant worden. In deze blog leggen we uit waarom je zelf SEO zou doen en waarom je SEO zou uitbesteden. Maar ook waarom je juist een samenwerking met een SEO bedrijf zou kunnen overwegen.

Waarom SEO zelf doen

Wanneer je je bedrijf net gestart hebt of je besloten hebt dat je "meer met je website moet doen", is het handig om je eens te verdiepen in SEO. Er zijn tal van boeken en ook online is veel te vinden, zoals bijvoorbeeld deze website? SEO uitbesteden kost geld, logisch. Dit kan een reden zijn om SEO zelf te doen, zeker als je daar tijd voor hebt. Naar mate je onderneming groeit, zul je merken dat je steeds minder tijd over hebt - je kunt immers geld gaan verdienen. Dat zou een moment kunnen zijn om SEO uit te besteden of een samenwerking aan te gaan.

Waarom SEO uitbesteden

Schoenmaker blijf bij je leest. Als ondernemer moet je niet alles zelf willen doen. Dat spreekt voor zich. Jouw bedrijf is ergens heel goed in en je wil dat mensen dat bij jou afnemen. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor SEO bedrijven. SEO levert uiteindelijk altijd geld op. Bovendien ben je nooit klaar met zoekmachine optimalisatie omdat algoritmes van zoekmachines en behoeftes van mensen continu veranderen. Het is dan fijn dat er een partij is die dat allemaal voor je bijhoudt en waarmee je op z'n tijd eens mee kunt sparren.

SEO samenwerking

SEO bestaat uit diverse disciplines. Wat je eenvoudig zelf aan SEO kunt doen, kun je blijven doen. Denk bijvoorbeeld eens aan linkbuilding. Dit is een relatief eenvoudig werkje waar je zelf vast wel een uurtje voor vrij kunt maken. Wat je zelf doet, bespaar je uit! Andere en wat lastigere SEO activiteiten kun je dan uitbesteden of samen met een SEO specialist oppakken. Lever bijvoorbeeld een leuke tekst aan en laat de SEO specialist dit omtoveren tot een krachtige SEO webtekst. Samen bereik je meer!

Een SEO offerte aanvragen

Het is altijd handig om eerst te inventariseren. Wat kost een SEO dienst bijvoorbeeld? Je kunt dan dan beter een afweging maken of je zelf SEO gaat doen of dat je het uitbesteedt. Wil je een eerste offerte ontvangen? Vraag dan hier een offerte aan.

Gerelateerde onderwerpen:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram