seo online marketing logo
zelf een snelle seo check doen

Zelf een snelle SEO check doen

Yorick Zandee
Yorick Zandee
12 september 2016

SEO is geen eenmalige activiteit voor je website. Dit is een continu proces. Denk bijvoorbeeld aan linkbuilding en bloggen. Dit zijn terugkomende werkzaamheden. Deze SEO werkzaamheden zijn echt rendementvol wanneer de basis van je website goed is.

Hieronder staan SEO tips welke je zelf "snel" kunt doen waarmee je je website in de basis SEO-proof maakt. Combineer dit met de andere optimalisatie werkzaamheden en je zult snel resultaat zien in Google.

SEO tips

  • Controleer je backlinks

Bekijk je lijst met backlinks en bekijk of er websites zijn waarop je een link zou kunnen laten plaatsen. Denk ook eens aan klanten en/of leveranciers, wellicht willen zij van link ruilen. Denk ook goed na over de ankertekst van de link. Gebruik als ankertekst bijvoorbeeld een voor jouw website belangrijk zoekwoord waarop je graag gevonden wilt worden.

  • Test de snelheid van je website

Met de Page Speed Test van Google kun je controleren of de laad snelheid van je website voldoet aan de richtlijnen van Google. De laadsnelheid is ook voor de gebruiker natuurlijk erg belangrijk. Een trage website heeft een grotere kans op een hoog bouncepercentage, wat weer nadelig kan zijn.

  • Sitemap

Zorg voor een sitemap die up to date is. Er zijn verschillende plugins voor Joomla en WordPress (en ook andere CMSen) beschikbaar om een sitemap mee te maken en te updaten. Meldt de sitemap ook aan op je Google Webmaster Tools.

  • Robots.txt-bestand

Een robots.txt-bestand is een bestand in de hoofdmap van je website. In het bestand wordt aangegeven welke delen van je site niet toegankelijk zijn voor de crawlers van zoekmachines. Controleer of je een robots.txt bestand hebt en of deze goed is "ingevuld".

  • Meta data

Zorg er voor dat je een aantrekkelijke titel en omschrijving geeft aan je pagina’s. Google neemt deze over en toont deze in de zoekresultaten. Probeer je pagina te "verkopen" om zo mensen te overtuigen op jouw link te klikken in de zoekresultaten van Google.

  • HTTPS

Een https verbinding is een beveiligde verbinding tussen de browser en de server van waar je website gehost wordt. Hier is een SSL certificaat voor nodig. Deze kun je aanvragen via je webhoster.

Gerelateerde onderwerpen:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram