seo online marketing logo
seo webteksten schrijven

SEO webteksten schrijven

Yorick Zandee
Yorick Zandee
19 juni 2018

Het schrijven van SEO webteksten is wellicht veel minder moeilijk dan je denkt. In deze blog geven we tips voor het schrijven van SEO content voor je website. Ook vind je hier een stappenplan voor het schrijven van SEO webteksten. Zo worden jouw landingspagina's en blogs beter gevonden door Google en leest het ook nog eens lekker weg!

Rijke content

Bij het schrijven van seo webteksten moet je, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, vooral uitgaan van gebruikerservaring. Veel mensen denken namelijk dat je maar vaak genoeg een zoekwoord moet plaatsen. Dit resulteert vaak in onzinnige teksten of teksten die niet fijn lezen. Zorg ervoor dat je webtekst er aantrekkelijk uitziet en opgemaakt is door het gebruik van bijvoorbeeld headings en bullets. Vul dit vervolgens aan met een passende afbeelding of afbeeldingen. Denk ook eens aan andere media. Hieronder vind je een overzicht van media die je kunt gebruiken voor jouw landingspagina:

 • Teksten
 • Afbeeldingen
 • Audio en video
 • Infographics
 • PDF
 • Polls en reacties
 • Linkjes en social media shares

gebruik maken van google bij het schrijven van seo webteksten

Stappenplan SEO webteksten schrijven

 1. Bepaal het onderwerp van jouw landingspagina. Gebruik hier bijvoorbeeld Google Suggesties. Mik altijd op brede zoektermen (keywords).
 2. Schrijf alleen ergens over wanneer je echt iets te melden hebt. Oftwel: een artikel waar iemand die zoekt op Google echt iets aan heeft (vraag -> antwoord).
 3. Optimaliseer de content voor de zoekmachine. Hoe je dat doet lees je hier:
  SEO Content Optimalisatie
 4. Voorzie je webtekst van rijke content zoals omschreven in de vorige paragraaf.
 5. Plaats de nieuwe pagina op je website, meld deze aan via Google Webmaster Tools en deel hem via social media.

SEO webteksten tips

Het is belangrijk om je keywords op de juiste manier terug te laten komen. Begin dus met het plaatsen van de zoektermen in de titel en kop 1. Uiteraard zorg je ervoor dat je zoekterm terugkomt in de meta description. Zorg dat je zoekterm in de eerste alinea voorkomt en maak deze eventueel vetgedrukt. Zorg ook dat je synoniemen gebruikt voor de door jouw gekozen keywords. Voorkom te allen tijde keywordspam, dus plaats je zoekwoorden niet onlogisch vaak in je webtekst.

SEO webteksten laten schrijven?

Besteed je het schrijven van webteksten liever uit? Dat kan! Wij schrijven al jaren professionele webteksten voor diverse bedrijven en organisaties.
Vraag nu hier een offerte aan.

Gerelateerde onderwerpen:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram