seo online marketing logo
seo website bouwen

SEO website bouwen

Yorick Zandee
Yorick Zandee
4 december 2018

Wanneer je voor je bedrijf een nieuwe website wilt laten maken is het handig om een SEO geoptimaliseerde website te laten maken. Dan is je website vanaf de basis aan al goed opgebouwd voor zoekmachines als Google. We vertellen je graag hoe dit in zijn werk gaat en waar je op moet letten.

Een SEO geoptimaliseerde website laten bouwen, waarom?

Scoren in Google zou voor iedere ondernemer een pré moeten zijn. Iedereen gebruikt internet (met name Google) om informatie te krijgen of om producten en diensten te kopen. Wanneer jouw bedrijf toe is aan een nieuwe website of je nog een website moet laten maken omdat je er geen hebt, is het belangrijk om een website te laten bouwen die geoptimaliseerd is voor zoekmachines als Google. Dit noem je een SEO geoptimaliseerde website. 

Niet alle webdesigners hebben verstand van SEO

Het ontwerpen (design) van een website en het toepassen van on-page SEO zijn twee verschillende zaken. Ze zijn beide wel even belangrijk. De juiste manier van samensmelten van deze disciplines bepaalt het succes van de website. Voorbeeld: een bezoeker komt via Google op je website (SEO techniek) en vraagt een offerte aan omdat hier een duidelijke knop voor aanwezig is (vormgeving). Zoek dus een webbureau dat beide expertises in huis heeft: zowel technische mensen en vormgevers. Of beter, de zogenoemde 'SEO Driehoek'':

 • Vormgeving
 • Techniek
 • Content

Checklist voor jouw SEO website

Een goede voorbereiding is het halve werk. Hieronder een handig stappenplan dat je kunt gebruiken wanneer je van plan bent om een seo geoptimaliseerde website te laten maken.

 1. Zoekwoorden onderzoek
  Laat een zoekwoorden onderzoek uitvoeren en bepaal aan de hand van dit onderzoek met welke keywords je wilt gaan werken. Kies er 3 tot 5.
 2. Domeinnaam
  Zoek een domeinnaam met je voornaamste zoekwoord erin (ja, dit is echt een factor die meespeelt). Leg deze nog niet direct vast! Onze ervaring is dat mensen geneigd zijn om het domein vast te leggen bij goedkope hostingpartijen. Als het gaat om seo en hosting dan is goedkoop heel vaak duurkoop. Laat de hosting dan ook regelen door het door jouw gekozen webbureau.
 3. Bepaal de doelen voor je website
  Wil je producten verkopen of wil je offerte aanvragen ontvangen? Of misschien wil je wel informatie aanbieden?
 4. Sitemap 
  Probeer alvast in grote lijnen te bedenken welke pagina's je website zeker moet hebben en welke acties er per pagina nodig zijn.
 5. Zoek een webbureau
  Je weet nu je keywords en hebt een goed idee wat je website moet kunnen en hoeveel pagina's er nodig zijn. Je kunt dus vrij gericht een offerte aanvragen. Vergeet bij het maken van je keuze niet te denken aan de eerder genoemde 'SEO Driehoek'.

Joomla of WordPress CMS

In de meeste gevallen zal je nieuwe website gebouwd worden op een Joomla of WordPress CMS. Dit zijn beide uitstekende Content Management Systemen. In combinatie met de juiste SEO plugins is de basis dan prima in orde.

Een opgeleverde SEO website.. en dan?

Je website is opgeleverd. Dus nu achterover zitten en afwachten? Nee natuurlijk niet! Nu begint het pas. Je gereedschap is klaar en nu moet je het gaan gebruiken. Blijf bijvoorbeeld werken aan landingspagina's en linkbuilding. Gebruik social media en adverteer eens met behulp van Google Ads.

Gerelateerde onderwerpen:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram