seo online marketing logo
seo webshop verbeteren

SEO webshop verbeteren

Yorick Zandee
Yorick Zandee
5 oktober 2018

Je bent net aan de slag met je webwinkel maar de klanten lijken je nog niet echt te kunnen vinden. Hoe verbeter je dit dan? SEO is een handige tool om hoger te eindigen in de zoekresultaten van de zoekmachine. Op die manier kunnen klanten je dus ook beter vinden. In deze blog geven we je een aantal tips waar je meteen mee aan de slag kunt.

Het begint met zoekwoordonderzoek

Weet je al waar je klanten precies naar zoeken of nog niet? SEO optimalisatie van een webwinkel begint met onderzoek naar de zoekopdrachten van je doelgroep. Gebruik een tool als de Google Keywordplanner of bekijk de relevante zoekopdrachten onderaan de resultatenpagina van Google. Wees specifiek in je opdracht, ga dus voor 'wollen dames trui' in plaats van 'kleding'.

Maak gebruik van meta beschrijvingen

De meta beschrijving die je in kunt vullen in de back end van je website zijn de teksten die weergegeven worden bij een zoekresultaat in Google. Vul deze dan ook altijd in en zorg, naast dat je de belangrijkste zoekwoorden vermeldt, dat deze tekst de gebruiker overhaalt om je webwinkel te bezoeken. Zorg daarnaast voor overzichtelijke zogenaamde 'schone url's' en paginatitels waar het keyword ook in te vinden is.

Categoriepagina's

Als je een webwinkel hebt met veel producten, zorg dan zeker voor categoriepagina's. Deze zorgen er niet alleen voor dat je webshop overzichtelijker wordt, maar geven je ook de mogelijkheid om een extra pagina zo in te vullen dat deze goed gevonden wordt in de zoekmachines. Denk ook eens aan met maken van een landingspagina voor een bepaalde veelgebruikte zoekterm. Deze kun je dan meteen weer gebruiken voor eventuele advertenties.

Schrijf unieke content

Ook al heb je het druk, besteed toch genoeg aandacht aan de productbeschrijvingen. Zorg voor unieke content en neem niet klakkeloos de content van de leverancier over. Maak gebruik van tussenkopjes en zorg ervoor dat je klant alle informatie in een oogopslag kan vinden.

Bereikbaar op mobiel

Wist je dat het overgrote deel van de bezoekers op je webshop via een mobiel apparaat binnenkomt? Het is dan ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat je webwinkel ook vanaf deze apparaten goed te bereiken en te bedienen is. Op deze manier kun je via deze bron nog meer klanten binnenhalen.

Ga vandaag nog aan de slag en zorg dat (potentiële) klanten je webwinkel nog beter kunnen vinden. Mocht je er zelf niet helemaal uitkomen en wil je het optimaliseren van je webwinkel toch uitbesteden, vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Gerelateerde onderwerpen:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram