seo online marketing logo
seo uitbesteden kosten

SEO uitbesteden kosten

Yorick Zandee
Yorick Zandee
9 januari 2019

Wanneer je besluit SEO uit te besteden wil je daar natuurlijk de kosten van weten. Vaak zijn de kosten bij het uitbesteden van SEO lager dan wanneer je (serieus) SEO zelf doet. In dit artikel vind je geen exacte kosten maar kun je voor jezelf een lijst maken welke SEO onderdelen je uit wilt besteden en welke je zelf wilt blijven doen.

Opstartkosten SEO campagne

Veel SEO bedrijven starten met een onderzoek. Hier zitten vaak eenmalige kosten aan verbonden welke behoorlijk kunnen variëren. Het starten van een SEO campagne begint vaak met een zoekwoordenonderzoek om te kijken waar er kansen er liggen en met welke woorden er gewerkt gaat worden. Daarnaast vindt er ook een SEO website check plaats waaruit een adviesrapport volgt. Logisch, want de website moet natuurlijk helemaal SEO ready zijn voordat je start met een SEO campagne. Is je website niet SEO proof dan zul je dit vaak eerst in orde moeten (laten) maken. In sommige gevallen komt er uit de combinatie zoekwoordenonderzoek + website check het advies om een nieuwe website op te zetten.

SEO uitbesteden

SEO campagnes worden vaak gecombineerd met online marketing diensten. Zo zou je Google Ads en social media ook kunnen inzetten om meer omzet te genereren met je website. Globaal gezien bestaat een SEO campagne uit:

  • Content creatie
  • Content optimalisatie
  • Linkbuilding
  • (en erg belangrijk) metingen

Kort samengevat wil dit zeggen: aan de hand van een gekozen zoekwoord (of zoekwoord combinatie) worden bestaande webpagina's geoptimaliseerd en/of worden er nieuwe webpagina's gemaakt. Door middel van linkbuilding wordt geprobeerd om deze pagina's naar voren te laten komen in zoekmachines, bijvoorbeeld Google. Dit is een continu proces waarbij gemeten wordt of het juiste resultaat behaald wordt en of er iets aangepast of toegevoegd moet worden.

Kosten SEO software

Er zijn tal van SEO tools op de markt die je helpen met meten, SEO inzicht geven, linkbuilding vereenvoudigen, etc. Veel SEO bedrijven hebben deze software en hebben dus ook die kosten. Doordat zij voor meerdere accounts werken is dit uiteraard te overzien. Wil je zelf SEO (blijven) doen en je hebt die software nodig, dan kunnen die kosten behoorlijk oplopen. Mogelijk zou je ook door gebrekkige kennis de SEO software niet optimaal gebruiken.

SEO offerte aanvragen

Wij zijn YZCommunicatie en delen graag onze kennis en ervaring op deze website. Dat je op deze pagina terecht bent gekomen, zegt genoeg! Je kunt op deze website een offerte aanvragen voor het uitbesteden van je SEO. Deze komt dan bij ons terecht.

Gerelateerde onderwerpen:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram