Online marketing kennis in huis halen

Online marketing kennis in huis halen?

De trend van de laatste tijd is toch wel om zelf de nodige online marketing kennis in huis te gaan halen. Ook wanneer er al een marketing medewerker is, is het vaak wel net zo handig om deze medewerker bij te gaan scholen naar online marketeer. Het uitbesteden van de werkzaamheden heeft voordelen, maar het zelf opbouwen van de kennis zeker ook.

Zo zit een eigen medewerker veel dichter op de organisatie, kent de business goed, kan direct input vragen aan collega’s, kan branche gerelateerd nieuws verwerken in content etc, etc. Nu eigenlijk elke onderneming wel door heeft dat online marketing een blijvertje is, wordt de kennis hiervoor ook steeds vaker in huis gehaald. Een compleet nieuwe medewerker aannemen voor enkel deze taken is voor veel bedrijven nog wel een brug te ver. Ook is het soms budget wise niet haalbaar om een significant aantal uren te bieden aan een nieuwe medewerker. Tot slot is het natuurlijk de vraag; ‘Hoe bepaal je de kennis van een sollicitant wanneer je er zelf geen of weinig kaas van hebt gegeten’?

online marketing trainingenSEO en SEA trainingen op maat gemaakt

Steeds vaker wordt ik dan ook benaderd met de vraag of ik SEO en SEA trainingen kan geven aan bestaande medewerkers. Heeft u een marketing medewerker in dienst die ook één of twee dagen per week met de online marketing aan de slag kan gaan? Of bijvoorbeeld een office manager met meer ambitie? Overweeg dan misschien om de online marketing kennis in huis te gaan halen. Omdat de vraag naar SEO en SEA trainingen is toegenomen zijn wij enige tijd geleden Internet Academie gestart.

Hier verzorgen wij naast trainingen op open inschrijving ook incompany online marketing trainingen. Middels op maat gemaakte trainingen zullen wij vanuit de praktijkcase van de klant zoveel mogelijk kennis overdragen. Dit zodat de feitelijke werkzaamheden in het vervolg intern opgepakt kunnen worden. Uiteraard zijn wij ook na de training nog beschikbaar om een stukje begeleiding te bieden en de puntjes op de i te zetten. Dit zodat er flinke stappen kunnen worden gezet met het verhogen van de bezoekersaantallen uit de organic search, conversies uit de bezoekers en / of een verbetering van de ROI op de Google Adwords investering. Meer weten over deze trainingen? Bel ons op 076-7503344

Bastin van Oers

Ondernemer in de online marketing en directeur van SEO Online Marketing BV in Breda. Ik help MKB ondernemers graag om via hun website concrete offertes, contactaanvragen of directe omzet te behalen. Met een ander bedrijf exploiteren wij diverse succesvolle webshops. Verder spreek ik regelmatig op seminars en geef ik in-company workshops op het gebied van online marketing. Voeg me toe op