Even voorstellen, Dylan van Dijk

23 november 2015
Geen reacties

Mijn naam is Dylan van Dijk, 3e jaars student Communication and Multimedia Design. Hoe zet ik een webshop op? Door lage opstartkosten en de mogelijkheid om te combineren met je huidige baan is het opstarten van webshops erg populair geworden. Nu wil je zelf ook een webshop beginnen, hoe ga je van start ?

Zelf kom ik uit Wagenberg, een klein dorpje in gemeente Drimmelen, maar volg mijn studie aan het Avans te Breda. Mijn hobby’s zijn voetballen, stappen en lol maken met mijn vrienden. Momenteel ben ik alweer zo’n 3 maanden stagiair bij SEO Online Marketing. Ik houd me eigenlijk overal wel mee bezig, van linkbuilding tot klantenservice, maar mijn ‘Main Goal’ is het opzetten van een tweetal webshops in contactlenzen en toebehoren. Dit worden Daglenzenshop.nl & Maandlenzenshop.nl. Op dit moment zitten we vol in de ontwikkeling van Daglenzenshop.nl en is net de basis gelegd voor Maandlenzenshop.nl. De blog die ik ga schrijven heet dan ook heel toepasselijk: Hoe zet ik een webshop op?

Hoe begin je met een webshop?

Door lage opstartkosten en de mogelijkheid om te combineren met je huidige baan is het opstarten van webshops erg populair geworden. Nu wil je zelf ook een webshop beginnen, hoe ga je van start ?

We beginnen bij het begin, waar draait het nu allemaal om? Een webshop draait om het verkopen van een product, dus laten we daarmee beginnen. Denk goed na over wat je wil verkopen. Daarin zijn er 2 mogelijkheden:

  1. Kies een origineel product;
  2. Ben beter dan je concurrent.

Wanneer je een origineel product hebt verkoopt dit, na enig werk natuurlijk, vaak zichzelf. Dit omdat het product geliefd is en je de enige bent die dit product aan kan bieden. Bij mogelijkheid 2 moet je ervoor zorgen dat je de klant iets extra’s biedt. Dit kan op verschillende manieren: Lagere Prijzen, Betere Service, Groter Assortiment of op persoonlijk niveau communiceren. Een combinatie van de verschillende factoren is natuurlijk het meest effectief!

Een tip die ik wil meegeven is om een product te kiezen waar je echt iets mee hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hobby of een serieuze interesse. Hierdoor kun je gemakkelijker in je product duiken en er kennis van opdoen. Want zoals we weten: Hoe meer kennis van je product, hoe beter je het kunt verkopen. In de volgende blogs ga ik dieper in op de webshop ontwikkeling en het promoten van de webshop.

Dylan Van Dijk

Mijn naam is Dylan van Dijk, 3e jaars student Communication and Multimedia Design. Mijn ‘Main Goal’ is het opzetten van een tweetal webshops in contactlenzen en toebehoren. Ik ga zal dan ook blogs gaan schrijven over mijn ervaringen met het opzetten van deze webshops. Ik hoop in mijn blogs leuke tips en inspiratie te kunnen geven!