seo online marketing logo

Emailmarketing modules tegen het licht

Bastin van Oers
Bastin van Oers
24 oktober 2011

Je stuurt al mailings met de inzet van emailmarketing. Je meet het aantal bezoekers wat naar je site komt naar aanleiding van je mailing. Maar welke emailmarketing tool gebruik je nu?

Er zijn veel emailmarketing tools op internet te vinden. Ik heb verschillende modules getest en deel graag mijn bevindingen.

Emailmarketing modules

•    MadMimi emailmarketing
•    Aweber emailmarketing

MadMimi emailmarketing module

Gebruiksvriendelijke module met voldoende meet mogelijkheden en integratie met Google Analytics. In enkele stappen zet je een mailing klaar. Het toevoegen van foto’s en video’s aan je mailing gaat erg makkelijk. De opt in regeling die MadMimi hanteert is niet heel strikt waardoor je vrij makkelijk grote mailings kunt verzenden. Je kunt vrij eenvoudig contacten inladen uit een exel sheet en deze mensen mailen. MadMimi emailmarketing heeft een groot nadeel en dat is de deliverability, deze is bij MadMimi niet erg hoog. Je loopt dus een risico dat jouw boodschap ergens in de spam box beland, wat je uiteraard niet wilt. De meetmogelijkheden zijn voldoende maar niet zeer uitgebreid. Voor diegenen die af en toe een mailing versturen, dit snel en gemakkelijk klaar willen zetten een prima module.

Aweber emailmarketing module

De emailmarketing module van Aweber is veel uitgebreider en bied de gebruiker veel meer mogelijkheden om de mailing te meten en hierop te segmenteren. De deliverability van Aweber emailmarketing is ook veel hoger als bij MadMimi. Je komt dus minder snel in de spam box terecht. De gebruiksvriendelijkheid van Aweber is veel minder. Het vergt tijd om met dit programma te leren werken, je krijgt hier dan ook veel voor terug! De opt in regeling voor Aweber is ook veel strikter dan bij MadMimi. Iedereen die je toevoegt aan je mailijst moet toestemming geven dat hij of zij mails van jouw wil ontvangen. Aweber kun je dus prima aan je site koppelen zodat mensen zich in kunnen schrijven voor jouw mailings. Voor het opmaken van mailings zijn de mogelijkheden bij Aweber ook veel uitgebreider dan bij MadMimi. Kortom voor degene die echt veel met emailmarketing wil gaan doen en bereid is hier tijd in te steken heb je met Aweber een veel krachtigere tool in handen.

Beide modules zijn voorzien van autoresponders. Dit houd in dat je de module aan jouw site koppelt en na inschrijving ontvangt de persoon volledig geautomatiseerd mailings met bijvoorbeeld tips over internetmarketing en social media (witte kolom in het midden van de site). Je bouwt zo aan een database met contacten. Groot voordeel bij Aweber is dat je deze contacten in je lijst hebt staan en dus kunt mailen.

Heb jij ervaring met een andere module? Laat het ons weten, zo help jij ons ook weer verder.

Bastin van Oers

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram