Blog

31 oktober 2016
Geen reacties

Online marketing kennis in huis halen?
De trend van de laatste tijd is toch wel om zelf de nodige online marketing kennis in huis te gaan halen. Ook wanneer er al een marketing medewerker is, is het vaak wel net zo handig om deze medewerker bij te gaan scholen naar online marketeer. Het uitbesteden van de werkzaamheden heeft voordelen, maar het zelf opbouwen van de kennis zeker ook.

Zo zit een eigen medewerker veel dichter op de organisatie, kent de business goed, kan direct input vragen aan collega’s, kan branche gerelateerd nieuws verwerken in content etc, etc. Nu eigenlijk elke onderneming…

27 november 2015
Geen reacties

Goedendag! Mijn naam is Corné van Elewout, 24 jaar oud en geboren en getogen in Breda. 2 Maanden geleden heb ik bij SEO Online Marketing aangeklopt met de vraag of ik een werkstage mocht komen lopen met het idee om gespecialiseerd te raken op het online marketing vak. Na aangegeven te hebben dat ik de nodige cursussen heb gevolgd kwamen we overeen dat dit een gave uitdaging ging worden. Zodoende is dus mij de kans gegund om hier werkervaring op te doen voor een toekomst in de online marketing!
Waarom…

24 november 2015
Geen reacties

Google Analytics waarom is dat zo belangrijk
U heeft een prachtige website, hét visitekaartje van uw bedrijf. Met veel opties en gemakken, duidelijk en handig voor de bezoeker. Uw bent er helemaal klaar voor, laat al die bezoekers maar komen! Niets meer aan doen? Helaas.. Zo werk het in de online wereld niet vandaag de dag. Uw website kan nog zo mooi zijn, zonder bezoekers heeft u er niets aan! Maar waar te beginnen?

Google Analytics is dé tool die u toont wat uw bezoekers doen. En mede daarom uitermate geschikt om…

24 oktober 2015
Geen reacties

Soms denk ik dat mijn interesse in optimalisatie wat doorslaat. Regelmatig zit ik urenlang online te lezen over Service Workers met Read-through caching, de nieuwste npm build tools voor het maken van een productieversie van je javascript en sinds een paar maanden zit ik te kijken naar http/2.

Http is iets wat de meesten alleen kennen van de URLs, “haa-tee-tee-pee-dubbelepunt-slash-slash-wee-wee-wee…”, je kent het wel. Wat minder mensen weten is dat HTTP het protocol is wat het internet van vandaag mogelijk maakt. Als je kijkt naar de spec van HTTP 1.0 uit…

25 april 2015
1 reactie

De afgelopen jaren zijn websites veel meer gaan leunen op afbeeldingen. Vrijwel alle content is tegenwoordig wel ondersteund door afbeeldingen, zo ook dit blog. Dat is natuurlijk niet vreemd, want “A picture is worth 1000 words”, een foto is 1000 woorden waard. Nu is er een nieuwe trend op komst: SVG, Scalable Vector Graphics.
Klein. Piepklein!
Een groot probleem voor websites is dat een afbeelding groot is. Dit kan voor een grote foto gemakkelijk oplopen tot meer dan 1MB. Voor wie dat niets zegt: Als de website ter grootte van een auto is, kan je een grote foto vergelijken met een…